Monterrey

 

This new construction had two program elements: an exercise room and a community space.  These elements and simplicity were the driving forces behind the design for the apartment complex amenity building.

 

 

The amenity building was located next to the pool, so the space opens figuratively and physically to water.  This idea started to dialog between the exterior and interior spaces and how they can effectively blend together as the doors open and more residents utility the space.

 

 

Two like volumes form a small entry into the shared service spaces joining the community room and exercise space together.  The glass wall features fold-up garage doors to engage the exterior spaces for larger functions. The CMU walls limit visibility around the rest of the building so occupants enjoy privacy, both from the parking area behind but also from the sun above.

 

Location:

 

Venice, Florida

 

Project Type:

 

Interior Design: Commercial Architecture:

 

Project Size:

 

Total Square Footage: 1,350

 

Project Team:

 

Architect: Lacuna Design, architecture + interiors

 

Completed:

 

Under Construction

 

Related Work:

© 2018 Lacuna Design, Inc.  All Rights Reserved

1005 Main Street, Suite 2117

Pawtucket, Rhode Island 02860

+1 (401) 723 7200  |  info@lacunadesign.com

© 2018 Lacuna Design, Inc.  All Rights Reserved

1005 Main Street, Suite 2117

Pawtucket, Rhode Island 02860

+1 (401) 723 7200  |  info@lacunadesign.com